פרשת חיי שרה | תשפ"ג

לוח

פרשת חיי שרה | תשפ"ג

מה התחדש השבוע?

 

1. אזמרה– ביום ראשון הגיע לאולפנא אפרים רימל, מתנייד על כסא גלגלים. סיפר על התאונה בה נפצע ואיבד את אשתו וביתו. היה עוצמתי מאוד והותיר רושם אצל הבנות. תובנות ולקחים לחיים.

 

 

2. חוגים– עם החזרה לשיגרה, מערכת החוגים יצאה לפועל: הגנה עצמית, ריקודי עם, תכשיטנת, מחול ועוד…  חלקם מועברים על ידי אנשים מוסמכים מבחוץ וחלקם על ידי בנות האולפנא.,

מצ"ב תמונות מחוג תכשיטנות שמפעילות בנות מהשישית המושך אליו בנות רבות שבאות לעצב תכשיטים ובעיקר נהנות לשבת יחד וליצור… 

 

3. יום עיון באזרחות– ביום שלישי הגיע לאולפנא יהודה פואה, יו"ר ארגון בצלמו. הוא דיבר עם הבנות על מה ניתן ורצוי לעשות כדי להשפיע על מה שקורה במדינה. היתה התעניינות והקשבה מצד הבנות. לאחר מכן היתה חשיפה למטלות הביצוע. תודה לעידית וייס על ארגון היום

3. מסע מים לעם– אנו ממש בעיצומו של מסע מים לעם של השביעית המתקיים בצפון. 

המסע החל ביום שלישי בחוף אכזיב, נחל כזיב. ההמשך בהר מירון ובפקיעין . שם התקיים מפגש עם מרגלית זינאתי . לאחר מכן הבנות הגיעו לנחל ראש פינה שם פגשו דמיות מיוחדות שעוסקות בשילוב ערכים וחיים של שליחות בעשיה היום יומית שלהן. הבוקר הבנות קמו כשהכנרת זוהרת מולן.(לאחר לינה בחוקוק).

 במהלך המסע התקיימו מעגל לימוד ושיח בהובלת הצוות החינוכי של השכבה במטרה להפגיש אצת הבנות עם רבדים שונים בעצמן ולגלות  את הכוחות היחודיים הטמונים בהן כאנשים וכאומה. מהמעגל  של "מי אני" ועד "עם זו יצרת תהילתי יספרו" . היום, הבנות עבדו  במטעים בגולן כישום לדברים עליהם דובר במסע..במהלך השבת הבנות ישהו במושב קשת ויתארחו אצל משפחות לעונג שבת.

ב"ה יש אוירה מדהימה ושיתוף פעולה של הבנות.  וההרגשה שהן בונות רבדים נוספים באישיותן ומעמיקות במשמעות של חיים בגודל  דרך המסע. 

תודה גדולה לבהירה, למיכל ולצוות שביעית על הובלת המסע. תודה לכל המורים הרבים שהצטרפו למסע. מעבר לליווי ההכרחי זה מוסיף מאוד לבנות.

בפרשת חיי שרה אנו נתקלים בפרק שלם שהתורה מקדישה לתיאור ההיכרות בין אליעזר, עבד אברהם, לרבקה. הפסוקים בפרשה מתארים בפירוט כיצד נפגש אליעזר עם רבקה על הבאר, מה דיבר עם בני המשפחה ועוד; 

מדוע זהו כה חשוב? אומרים חז"ל: "יפה שיחתן של עבדי אבות יותר מתורתם של בנים". לפעמים דווקא השיחה של עבדי האבות, אותה תורה שאינה נותרת בסיסמאות אלא יורדת לצדדים הנמוכים ו'העבדותיים' של החיים – היא התורה שצריך להדגיש.

אומר הרב קוק שהמילה 'שיח' היא ראשי תיבות: שכל, יכולת, חיים. היכולת לקחת את התורה ולהוריד אותה אל היכולת והחיים – זה עניינה של הפרשה שלנו. בהמשך הפרשה נאמר: "ויצא יצחק לשוח בשדה", אומרים חז"ל שתיקן תפילת מנחה. היכולת לצאת אל השדה, לגעת במרחבי החיים – זוהי התורה הנדרשת כיום.(הרב לונדין)

שנזכה לממש ולהוריד את הדברים הגדולים לחיי המעשה