
פרשת ויחי | תשפ"ה
מה התחדש השבוע?
1.יריד שירות לאומי- בנות השמינית נסעו ליריד ארצי של ש"ל בירושלים . תודה למורות המלוות: תחיה, שרון , מיכל וצופיה
2.שיחה לזכרו של הרב דרוקמן– ביום רביעי ביקר באולפנא הרב בלום, מדריך תושב""ע ורב קהילה בנוה שאנן. הוא פגש את צוות המורים לתושבע והעביר שיחה לזכרו של הרב דרוקמן לבנות החמישית והשישית.
3.לקראת עשרה בטבת- ביום חמישי בנות כיתה ט2 העלו טקס מרגש ואחר הצהריים במסגרת תוכנית "וקרבני" ,התקיימו שיעורים בנושא ופעילות חווייתית בנושא המקדש שכללה חידון שלטים, בניית דגם המקדש , משקפי מציאות מדומה. מצ"ב תמונות
5.תערוכת אומנות – ב"רכבת" מוצגת תערוכה של מקבץ עבודות רישום של בנות מגמת אומנות בשישית: תרגיל אחד(החיות) עוסק בין דו מימד לתלת מימד.. תרגיל נוסף "רישום בעפרון/פנדה יצירות מופת" ותרגיל שלישי היה "להוציא לאור", עבודה עם גיר לבן על בריסטול שחור. ישר כח לבהירה ולבנות. מוזמנים לבא ולצפות מקרוב.
כשיעקב מברך בפרשה שלנו את אפרים ומנשה הוא מזכיר את 'אלוהים הרועה אותי מעודי עד היום הזה'. רעיית צאן היא מקצוע שמאפיין את אבותינו – יעקב, משה ודוד. אחד הכישרונות של רעיית הצאן היא היכולת לתת לכל כבשה את החופש שלה. הרוע הנבון נותן מצד אחד כיוון לעדר אולם מצד שני גם נותן לכבשים להסתובב בחופשיות בתוך המרחב.
בית ישראל נמשל ל'צאן'. בתוך בית ישראל ישנם כוחות שונים. ילדים שונים. יש בן שנמשל לאריה, יש שנמשל לאיילה ויש שנמשל לזאב. אין חינוך אחיד לכולם. לפעמים צריך לגעור בבכור ראובן ולרומם את יהודה. לעתים צריך לבקר את התנהגותם של שמעון ולוי. לפעמים צריך להקדים את הבכור לצעיר כמו במקרה של אפרים ומנשה. כל החכמה הזו נרמזת במילת המפתח של הפרשה 'ויחי'. החיים הם תוססים ודנאמיים. לא קפואים. בחיים, כמו בעבודת החינוך, יש צורך להיות כל העת ערניים ולמצוא את המעשה הנכון בזמן הנכון. זוהי האומנות הגדולה שיעקב מעביר לבניו. (הרב חגי לונדין)
בע"ה שנזכה ל"חנוך לנער על פי דרכו". לתת לכל בת את המענה היחודי לה.