פרשת תרומה | תשפ"ד
מה התחדש השבוע?
ממריאות- ביום ראשון התקיימה פעילות לסיכום הסמינריון בהובלת המדריכות. במהלך יחידת מדריכה הבנות פתחו את המכתבים שכתבו בסיום הסמינריון בהם הציבו לעצמן מטרות והכינו עפיפונים.
לאחר מכן, התקיימה שיחה עם ארז שמואליאן, שנפצע במהלך תאונת אימונים ובדיעבד התברר שהפציעה הצילה אותו מפיגוע רצחני. שיחה מלאת אמונה וכוחות להתמודדות עם משברי החיים.
יריד עסקים מהעוטף- השבוע התקיים בחד"א יריד עסקים מהעוטף. ליריד הגיעו לקנות בנות מהאולפנא ואנשים מהאיזור שגם נהנו מפינת צביעה לילדים. ישר כח לבנות השביעית על היוזמה והביצוע.
יום מגמות- השבוע התקיים יום מגמות בשביעית:
בנות מגמות תיאטרון, אומנות ומזיקה – עבדו על הפרוייקטים שלהם באולפנא
תלמידות מגמת פיסיקה – יצאו עם איטל לסיור מרתק במדעטק, שם נחשפו לתערוכות ותצוגות אינטראקטיביות בתחומי המדע והטכנולוגיה.התלמידות התבוננו בדגמי מכונות פרי יצירתו של ליאונרדו דה וינצ'י, למדו על מערכות ההנעה של מכוניות חשמליות, למדו על תופעות אור כגון שבירה, החזרה ועוד תוך התנסות במתקנים אינטראקטיביים. בנוסף, התנסו התלמידות במתקנים בפארק המדע. הביקור במדעטק היווה חוויה חינוכית ומהנה, תוך הרחבת הידע והעמקת ההבנה של התלמידות בתחומי המדע והטכנולוגיה.
בנות מגמת ביולוגיה– יצאו עם דורית לפארק אריאל שרון , פארק יחודי המשלב בתוכו את אחד מהפרויקטים הגדולים בעולם בתחום שיקום הסביבה-הפיכת תא שטח שחלקו זוהם והוזנח במשך עשרות שנים, לפארק מטרופוליני ירוק ופורח. הבנות סיירו במקום ועשו ניסוי של השפעת סוג הקרקע על חילחול מים
בנות מגמת ארץ- יצאו לשלושה ימים למדבר יהודה בהובלה של מיכל פלג לסיור הכנה לקראת הטיול השנתי אותו הן עומדות להדריך.
הפקת תיאטרון- השבוע התקיימו שתי הצגות של מגמת תיאטרון בשמינית עליהם נבחנו במסגרת הבגרות. שתי ההצגות המבוססות על ההמחזות של גור קורן , העלו את הנושאים של המחיר של אמת ושקר, סופו של השקר להתגלות ויחסים בתוך המשפחה. ההצגות היו מרתקות, משעשעות ונוגעות. הבנות הכינו הכל והשקיעו בפרטי הפרטים. ישר כח גדול לאפרת בזר על ההובלה ולמעיין ליטנברג – המורות לתיאטרון.
חידון תנ"ך- השבוע התקיים חידון תנ"ך המחוזי בכתב. לחידון ניגשו ארבע בנות מהאולפנא. לשלב הפומבי שיתקיים ביום רביעי בשבוע הבא עלתה עדי פרגון מכיתה יא3. נאחל לה הצלחה רבה. תודה רבה לצופיה אונגר, רכזת תנ"ך על ליווי הבנות מכל הבחינות.
הכנת ערכות מעץ- במהלך השבוע הגיעו כיתות מהאולפנא לפעילות התנדבות בכפר להכנת ערכות משחק מעץ לילדי המפונים.
הקב"ה מצווה אותנו לבנות משכן, שה' ישכון בתוכו. על שני דברים במשכן נאמר שיש לבנות אותם מקשה: הכרובים והמנורה. מקשה אחת- יחידה אחת.
רש"י: "מקשה תעשה" – שלא תעשם בפני עצמם ותחברם בראשי הכפרת לאחר עשייתם כמעשה צורפים.. אלא הטיל זהב הרבה בתחלת עשיית הכפרת והכה בפטיש .. באמצע וראשין בולטין למעלה וצייר הכרובים בבליטת קצותיו"
המציאות הזו של לקיחת גוש אחד שיוצא ממנו שניים זה דבר מיוחד שמזכיר לנו את בריאת האדם והאשה שהיו אחד לפני כן ואחר כך נוסרו לשניים. הקבה בחר לחקוק את האיש והאשה יחד באחדות גמורה ואחר כך לפצל אותם לשניים. האחדות הגמורה מבטאת את עומק הקשר ביניהם. אומנם, לאחר שיתפצלו כל אחד יכול לחיות לעצמו אך כשיגיעו לבשלות ירגישו צורך עמוק פנימי למצא אחד את השני כי זה חקוק בעומק נשמתם. מבפנים יש דחף עצום להתחבר, דחף שאין בו בחירה. אך יש נסירה, היפרדות שמייצרת את הרצון והבחירה. הנסירה נועדה לבנות את הרצון .זהו סוד הכרובים. שניים שהם בבסיס אחד. מעבר ממקשה אחת לשניים
גם על עם ישראל נאמר כך. עם ישראל מכונה : "פתחי לי אחותי רעייתי": אחותי- קשר שאין בו בחירה.הכרח. מקשה אחת רעייתי- לשון רעותא- רצון. בחירה.הופעה בשניים.
.האדם הישראלי צריך לדעת שבתוכו יש שני מימדים: רובד גלוי- הבחירות ,הרצונות שלו, התשוקות שלו
רובד פנימי – סמוי- הנשמה שלו הגדולה והטהורה שיש לה כתובת ברורה: " אחת שאלתי מאת ה' שבתי בבית ה' ". לפעמים אדם שוכח את הבקשה הזו ולפעמים מוצא: "מצאתי את שאהבה נפשי".
במעמד הר סיני לא היתה בחירה . ה' כפה עלינו הר כגיגית. לעומת זאת במשכן: " מאת כל איש אשר ידבנו ליבו". אין פה כפיה. זה בנוי על הרצון ונדבת הלב. כך גם על בניין ירושלים ובית המקדש בהמשך נאמר שזה בנוי על הרצון :“‘כִּי רָצוּ עֲבָדֶיךָ אֶת אֲבָנֶיהָ וְאֶת עֲפָרָהּ יְחֹנֵנוּ’ (תהילים קב, טו) – רוצה לומר כי ירושלים אמנם תיבנה כשיכספו בני ישראל לה תכלית הכוסף, עד שיחוננו אבניה ועפרה” ( הכוזרי). (הרב ראובן ששון)
שנזכה להכיר בעומק נשמתינו, להקשיב לקולות של הנשמה שלנו ולבחור ולפעול בהתאם.