פרשת בחוקותי | תשפ"ד
מה התחדש השבוע?
1.פרוייקט 'מסע בעקבות ספר' לכיתות ט'- השבוע הגיע לסיומו מסע , שהתחיל מפסח בו הבנות קראו ספר שבחרו במסגרת שיעורי ספרות עם המורה יעל כהן, ויצאו למסע בעקבות הדמויות,העלילה והמסר במטרה להיפגש עם עולם הספר,להעמיק בו ובעיקר לרכוש את מיומנות הכתיבה.ישר כח גדול לבנות שהשקיעו רבות בתהליך ובסיום החגיגי הציגו מול הכיתה את העבודה והתוצר היצירתי.
2.יציאה של החמישית לעוטף– החמישית יצאה לסיור של"ח בעקבות גיבורים בדרום.
הסיור נפתח באתר מורשת קרב 'ניצנים' המלמד על הקרב הקשה שהתחולל שם בתש"ח, לאחר הסיור נערכו מעגלים כתתיים שעסקו בחשיבות להתחיל את הסיור במלחמת העצמאות, משם המשכנו לנתיבות שם התנדבו הבנות באריזת מזון למשפחות נזקקות בעיר, אחרי תפילה בקבר הבבאסאלי המשכנו לאופקים, שם עשינו סיור מודרך בשכונה בה התחולל הקרב בשמחת תורה, בהדרכת תושב העיר שלחם שם. הבנות פגשו תושבים, חילקו להם עוגיות שהכינו מראש באולפנא, ושמעו מהם על החיים בצל המלחמה. היה יום משמעותי, מחבר, מלמד ומרים את הרוח.
3.חוג קונדטוריה – במסגרת חוג קונדיטוריה עם אושרית, אם הבית של השביעית, הכינו הבנות קינוחים מרשימים.
4.סיום מדרשה- ביום חמישי התקיימה תוכנית עמוסה לסיום המדרשה. לאחר שיחה של הרב גלעד התקיים פאנל חגיגי עם מורות מהצוות בנושא תורה נשית. לאחר מכן, התקיימה ארוחה חגיגית , שיעור של הרבנית ולסיום מעגל סיכום ופרידה בו הבנות שיתפו ממה שקיבלו מהמדרשה. ישר כח ליפעת כהן שריכזה את המדרשה ולשאר הצוות: הרב גלעד, רותי ועידית
"וַאֲכַלְתֶּם יָשָׁן נוֹשָׁן וְיָשָׁן מִפְּנֵי חָדָשׁ תּוֹצִיאוּ"(ויקרא כו,י)
יש בעולם דברים שככל שהם עתיקים יותר כך הם טובים יותר. למשל, המסורת. ככל שמסורת עוברת שנים רבות יותר באומה, היא בעלת משמעות עמוקה יותר. יש דברים עתיקים שטעמם משתבח כל הזמן. חז"ל משבחים את הזקנים, משום שיש בהם ישוב דעת (מגילה ל"א ע"ב):" תניא, רבי שמעון בן אלעזר אומר: אם יאמרו לך זקנים – סתור, וילדים – בנה, סתור ואל תבנה, מפני שסתירת זקנים בנין ובנין נערים סתירה".
יש דברים שבהם חשוב הזמן העובר.
מצד שני, יש דברים שבהם החידוש הוא החשוב. טכנולוגיה למשל, מתחדשת כל הזמן. דברים ישנים כבר אינם ברי שימוש, ובכל רגע יש חידושים והמצאות נוספות.
הפסוק מתייחס לישן, ואחר כך לחדש. ניתן ללמוד מכאן, שההתייחסות שלנו לישן היא תנאי לקבלת החדש. "אם שמוע בישן – תשמע בחדש" (ברכות מ' ע"א).
אם יודעים להתייחס נכון לדברים הישנים – הרי שגם הדברים החדשים והמתחדשים מקבלים את המקום הראוי להם. אך אם מקיימים רק "וישן מפני חדש תוציאו", ורק מה שחדש הוא בעל ערך – אז גם לחדש אין ערך. הרי החדש יהיה ישן בעוד זמן לא רב. זה רק ענין של זמן. אם כך, ניתן כבר עכשיו להוציא אותו. "מחוסר זמן לא הוי מחוסר מעשה". אולם, אם אדם יודע להעריך את הישן – הוא מבין שגם החדש הוא חלק מההיסטוריה ומהמהלך האלוקי של העולם, ועל כן גם לחדש יש ערך ומשמעות.(הרב ויצמן).
שנזכה לחדש ולהתחדש על גבי המסורת רבת השנים פה באולפנא ובכלל..